Varmepumpe

0 %
Spar op til 65% på din varmeregning med en varmepumpe

Der kan være mange penge at spare ved at skifte det gamle fyr ud med en ny og energieffektiv luft til vand-varmepumpe.
Ud fra hvilken varmeløsning du skift fra, er afhængig af hvad du kan spare. 

Udskifter du f.eks. dit gamle oliefyr, kan du spare op til 65% på din varmeregning. Hvis du har et ældre gasfyr, er det typisk op til 50% på din varmeregning at spare, ved at udskifte til en ny luft til vand-varmepumpe.
Der findes forskellige typer af varmepumper, her kan du forsat få information om de forskellige typer varmepumper der dækker hvis antal m2.

Hvad er en varmepumpe?

En varmepumpe er et klimaanlæg, der bruges til at varme et hjem ved hjælp af elektrisk strøm. Varmepumpen konverterer denne elektriske strøm til energi, som bliver brugt til at opvarme luft, vand eller jord. En varmepumpe kan øge temperaturen inde i et hjem ved at trække varme fra luften uden for. Denne form for varmeanlæg er meget effektiv, da det kun bruger en brøkdel af energien i forhold til andre former for varmeanlæg.

Hvordan virker en varmepumpe?

En varmepumpe er et effektivt varmeanlæg, der bruger elektrisk energi til at forvandle jorden, luft eller vand til varme. Varmepumpen suger den kolde luft fra udenfor og sender den gennem en kompressor, der forvandler kulden til varme. Derefter fordeles varmen gennem et system af rør, der afgiver den indendørs som varme. Samtidig bruges kølesystemer til at transportere det kolde luft tilbage til udenfor. Når varmen er afgivet, genanvendes den samme strøm og energikilde igen og igen.

Hvad er en luft til vand-varmepumpe?

En luft til vand-varmepumpe er en miljøvenlig og effektiv varmeløsning, der udnytter energien i udeluften til at opvarme din bolig og det varme brugsvand. 

Brugsvand er det det kolde drikkevand, der kommer ud af din vandhane og det varme vand til brusere og lignende. Det er altså det vand, du bruger i hjemmet.


Varmepumpen består af en udedel, som placeres ved huset, og en inde del der ofte placeres i bryggerset. Udedelen kan man vælge i forskellige størrelser afhængigt af varmebehov, hvor inde delen ofte har de samme mål som et almindeligt køleskab.

Varmepumpe i baghaven ved huset

Hvad er de forskellige typer af varmepumper?

Der findes flere forskellige typer varmepumper, som hver især har deres egne fordele og ulemper. De mest almindelige typer af varmepumper er luft-luft varmepumper, luft-vand varmepumper og jordvarmeanlæg.

Luft-luft varmepumper anvendes til opvarmning og afkøling af luften og kan bruges året rundt. Dette er den mest kompakte og økonomiske løsning, men den har begrænset effektivitet.

Luft-vand varmepumper er en mere effektiv løsning, da luften opvarmer vandet, som så kan bruges til opvarmning af hjemmet. Denne type er meget energieffektiv og økonomisk, men kræver stor installation.

Til sidst er der jordvarmeanlæg, som er den mest effektive løsning.

Hvad er et jordvarmeanlæg?

Et jordvarmeanlæg giver dig både varme og varmt brugsvand. Jordvarmen udnytter varme fra jorden, selvom vi er i de koldeste måneder af året. Dette anlæg bliver også kaldt for en jordvarmepumpe.

 Denne type af varmepumpe, giver dig de største besparelse, når installationen er betalt.
Denne installation er også den dyreste af de overnævnte, men den der spare dig mest, i det lange løb. Der medfølger dog nogle betingelser for at få jordvarmeanlæg.

Der skal være plads til jordslanger og det kræver ca. 300 m2. Det kræver, at der skal udgraves, da jordslangerne skal ca. 1 meter under græsplanen i haven. 

Installering af varmeslanger i gulvet til varmepumpe
Du skal enten have vandbårne radiatorer eller vandbåren gulvvarme. Du skal søge om tilladelse hos kommunen, inden du går i gang med projektet.

Luft til vand-varmepumper Fra 300 m2 til 10.000 m2

Hvis du skal opvarme kommunale bygninger, etageejendomme, forsamlingshuse, feriehuse og meget mere. Så skal du ud i nogle større luft til vand-varmepumper. Så anbefaler vi, at få fat på mærket KITA. De leverer varmepumper, som er bygget af overdimensionerede komponenter, som sikrer lang levetid og høj effektivitet, bl.a. via patenteret afrimningsteknolog.

Hvad er en luft til luft-varmepumpe?

En luft til luft-varmepumpe bruges ofte til at supplere varmen i huset, med elvarme, olie eller naturgas. Det giver dig ikke varmt brugsvand. Disser typer af varmepumper er ret billige og kræver ikke vandbårne radiatorer. Dette bruges ofte i sommerhuse, da det er en billig anskaffelse af supplering til varme. Placeringen er ofte i store rum, f.eks. køkken-alrum og udvidet stue-areal.
varmepumpe installation af vvs'er
Jordvarme er dyrere i startomkostninger, men giver dig til gengæld lavere månedlige varmeudgifter. Jordvarme kræver også en stor åben grund, hvor jordslangerne kan graves ned. På den måde er luft til vand-varmepumpen en mindre omfattende løsning fra start, som giver stor besparelse.
Hvad koster en komplet opsætning, inklusiv en varmepumpe?

Der er selvfølgelig mange parameter, som spiller ind, når man skal snakke om konkret pris på individuelle løsninger.
Vi tager udgangspunkt i et almindeligt hus, på 85 kvm. Der er prisen ofte på 100.000-150.000.- kr. inklusiv opsætning og installation for en luft til vand-varmepumpe. Dette tager i gennemsnit 10 år, før investeringen er betalt af med besparelser.

Med udgangspunkt i et hus på 85 kvm. med installation af jordvarmeanlæg, vil prisen være i omegnen af 250.000-300.000.- kr. inkl. anlæg, installation og opsætning. Med prisen dertil, kan det ofte ikke svare sig, at anskaffe sig et jordvarmeanlæg. Dette er med formål til større huse og byggerier.

 

Installation og montering af varmepumpe

Skal du bruge en varmepumpe, varmeanlæg eller et andet bæredygtig varmeenergi anlæg? Med en varmepumpe, er du fri for at være bekymret for din næste energiregning hvor strøm fylder det hele. Det er vigtigt, at du får en professionel til at opsætte din nye varmepumpe til at producere energi. Der skal tage højde for elektrisk arbejde, isolering og opsætning af kompressor. 

Der skal være plads til din varmepumpe, hvor kølemiddel og ekspansionsbeholder omdanner overskydende energi til varme på korrekt termisk vis. Du må gerne installere ind- og udedelen selv, men selve tilslutningen af varmepumpen skal der en autoriseret installatør til.

Installation og montering af varmepumpe

En varmepumpe er et effektivt og energibesparende varmeanlæg, som er afgørende for at vedligeholde et behageligt indeklima. At vedligeholde en varmepumpe kræver imidlertid løbende opmærksomhed og grundig service, så den kan fungere optimalt og spare strøm.
Her er nogle tips til at vedligeholde en varmepumpe:
1. Rengør regelmæssigt udendørsdelen. Fjern blade, græs, snavs og andet affald, der kan forhindre køle- eller varmeelementet i at fungere ordentligt.
2. Kontroller kompressorerne for at sikre, at de kører korrekt.
3. Kontroller, at alle filtre er rene og udskift dem efter behov.
4. Kontroller alle køle- og varmeelementer for at sikre, at de fungerer effektivt.
5. Få en profession til at udfører en inspektion.

Hvordan får man mest muligt ud af ens varmepumpe?

For at få mest muligt ud af ens varmepumpe, bør man tænke på energieffektivitet. Det er en god idé at installere et varmeanlæg, så man kan regulere temperaturen i husholdningen. Dette vil resultere i lavere energiregninger, da man kan reducere forbruget af strøm.
Desuden bør man regelmæssigt kontrollere og vedligeholde ens varmepumpe. Denne proces bør udføres af en professionel og bør omfatte inspektion og rengøring af de indre dele, kontrol af driftsparametre og omgivelsestemperaturer osv.

Endelig bør man også overveje at købe et energimærke varmeanlæg. Når man installerer et energimærket varmeanlæg, vil man opnå større energieffektivitet, da det vil reducere strømforbruget. Dette betyder højere komfort og lavere energiregning.

Godt råd før du installere en varmepumpe
Skal du bruge en varmepumpe, varmeanlæg eller et andet bæredygtig varmeenergi anlæg? Med en varmepumpe, er du fri for at være bekymret for din næste energiregning hvor strøm fylder det hele. Det er vigtigt, at du får en professionel til at opsætte din nye varmepumpe til at producere energi. Der skal tage højde for elektrisk arbejde, isolering og opsætning af kompressor. Der skal være plads til din varmepumpe, hvor kølemiddel og ekspansionsbeholder omdanner overskydende energi til varme på korrekt termisk vis.
luft til vand varmepumpe

Hvilken varmepumpe er den bedste investering?

Hvis man ikke har alverdens store beløber, til at kaste efter en varmepumpe, så anbefaler vi en luft til vand-varmepumpe. 

Denne er i billigere i anskaffelse end jordvarmeanlæg og kan spare dig mange penge i det lange løb. 

Med en luft til vand-varmepumpe sparer du i omegnen af 100.000 kr. i gennemsnit. Med denne løsning, får du meget varme for pengene. Vi ser ikke, at den almene bolig behøver jordvarmeanlæg.

Varmepumpe pris for 100-300m2

En luft til vand-varmepumpe til en bolig på 100 m2 – 200 m2 vil på baggrund af kvalitet og opvarmningsevne typisk koste mellem 145.000 – 180.000 kr. alt

Hvis du bor i en bolig på 200 m2 – 300 m2, vil en luft til vand-varmepumpe typisk koste dig mellem 160.000 – 205.000 kr. Det er inklusiv opsætning. 

 

Vi anbefaler dig, at vælge en varmepumpe ud fra hvor mange kvadratmeter din bolig er. Herefter, kan du vælge en varmepumpe der kan dække dine behov.

Ja. Du kan få tilskud til luft til vand varmepumpe eller jordvarme. Du kan finde mere information i denne artikel her.

Du kan få tilskud til luft til vand varmepumpe eller jordvarmeanlæg med energimærke A++ eller A+++. Det skal være en udskiftning af en gammel varmepumpe før det giver et tilskud. Ordningen gælder dermed ikke, hvis du køber en varmepumpe til et nybygget hus.

Ja. Varmepumper kan sammensættes med bl.a. solceller til et såkaldt hybridanlæg.
skal du bruge en varmepumpe til små rum, afhænger det af, om du også skal opvarme vand. Skal du kun opvarme ét mindre rum, kan du nøjes med en luft til luft varmepumpe.

Skal du have et uforpligtende tilbud på EN VARMEPUMPE LØSNING?