Energioptimering

Næsten 40% af danskernes energiforbrug er nedkøling og opvarmning af bygninger​

Der bliver målt for at tilpasser nye vinduer for at energioptimere

 Du får nemlig det fulde udbytte af dit energieffektive. Hvis man ikke vil i gang med den helt store renoveringsprojekt, kan det være en god idé med enten en ny varmepumpe, nye vinduer eller LED-pærer.
Energioptimering er overordnet set, at vi ikke bruger unødvendig strøm og energi.

Hvordan fungerer energioptimering?

At energioptimere sit hus eller virksomhed er et klogt valg at foretage sig. Energioptimering dækker også dine adfærd. Når man kigger på energioptimering af din bolig eller virksomhed, handler det altså om mere end bare at effektivisere. Det handler også om at tænke sig om, slukke for computeren og for lyset.

Energioptimering kan man aktivt selv påvirke ved netop, at slukke unødvendigt kørende strøm. Dette er flere og flere danskere dog blevet opmærksom på, over de seneste år, med de ændringer i de elpriser som vi ser. 

Det resulterer i et mønster, der handler om hvordan vi kan spare endnu mere på vores energi i bolig og virksomhed.

Energieffektivisering inkluderer i udskiftning af forældet teknologi. Flere energivenlig produkter kommer på markedet, som er strømbesparende eller et systemdrevet til netop ikke, at bruge unødvendigt strøm og penge.

En kombination af både energioptimering og energieffektivisering vil betale sig selv i løbet af få år.

Hvorfor er det en god idé at energioptimere?

I Danmark kommer næsten 40% af energiforbruget fra nedkøling og opvarmning af bygninger. Disse miljøvenlige løsninger er med til at formindske energiforbruget. Hulmursisolering er det mest effektive og billigste måde at spare på energien. 

Boliger bygget før 1980 er primært ikke hulmursisoleret. Måden, at man kan fornemme, at din bolig trænger til hulmursisolering, er at mærke med en flad hånd på din ydervæg indefra. Hvis væggen føles kold, er det et tegn på, at få isoleret sit hus. 

Hvis du er i tvivl om du har hulmur, kan du få virksomheden til, at udfører et gennemgående isoleringstjek, hvorefter du modtager et uforpligtende tilbud. Hvis din hulisolering er forældet, er det muligt at påfylde ny hulmursisolering. Det vil altid være muligt at tilføje ny isolering.

Denne form for isolering hjælper også på træk og utætheder i byggerier, som resulterer i et bedre indeklima.De bedste løsninger til virksomheder er at få installeret et CTS-anlæg og isoleret ventilationsrør, da de fleste kontorbygninger har indbygget isolation.

Varme fra radiatorer for energioptimering
Ved energioptimering følger der fordele med, her har vi skrevet 4 gode fordele:

CTS anlæg til virksomhedsejere

Det bedste bud for en energioptimering er et CTS-anlæg, det består af en eller flere programmerbare undercentraler, som kan kobles sammen til et netværk. Undercentralerne styrer eksempelvis varme, ventilations- og køleanlæg og andre lignende tekniske anlæg. 

Med et CTS-anlæg har du derfor det fulde overblik, da opsætninger af separate anlæg kan indehave fejl. Anlægget giver dig hermed adgang til at kontrollere, styre og overvåge bygninger – også selvom man ikke er til stede fysisk. 

Med et CTS-anlæg i virksomheden kan man kontrollere og styre alt lige fra lys, varme, ventilation og adgang til bygningen.

Dette giver dig som virksomhedsejer mere produktiv tid, da man ikke behøver at være fysisk til stede. Dette indebærer også adgang til bygninger eller lokaler, som kan styres via en lokal computer eller tablet. 

Et CTS-anlæg er også et værktøj til løbende fejlfinding ved hjælp af indbyggede eller tilknyttede analysesystemer.

 

Installation af el

Ligeledes kan et CTS-anlæg anvendes til løbende registrering af ressourceforbruget. Derfor kan det være en god idé, at få CTS i sin virksomhedsbygning, da man ikke behøver at have bemanding til udførelserne.

billede af flot monteret vindue

Udskiftning af vinduer

Alle sætter pris på en økonomisk gevinst, og der er i den grad økonomisk gevinst ved at udskifte gamle vinduer. Jo ældre dine vinduer er, des mere kan du spare ved at investere i nye, for det bliver markant billigere at opvarme huset. 

Nye vinduer bliver produceret til at være mere energivenlige end tidligere modeller. 

Tommelfinger regel siger at hvis dine vinduer er mere end 15 år gamle, så kan det sagtens betale sig at udskifte dem. Vinduer bliver som det meste andet, slidt op med tiden. 

Hvis føler træk fra dine vinduer, som er et par år gamle, kan det meget vel være en nemlig løsning, at skifte tætningsbåndet.

Udskiftning af vinduer er en langtidsinvestering i din bolig, som først kan mærkes at være tjent ind efter nogle år. Man kan dog i mellemtiden glæde sig over, at der også er mange fordele ved de nye vinduer, såsom:

Øget boligværdi

Denne forbedring anses som at værende en supplering til boligens værdi

Spar penge på el- og varmeregning

Spar op til 50% på din varmeregning

Øget komfort i boligen

Undgå træk og kulde i boligen

Bedre indeklima

Bedre cirkulation af boligens varme

RING ELLER SKRIV FOR EN UFORPLIGTENDE SNAK OM dine muligheder for energioptimering