Ladestander

Udledning af Co2 ved kørsel af elbil

100 %
Ladestander til elbil køb og leje

Opsætning af ladestander til elbil

Installationen skal foretages af en autoriseret elektriker.
Dér kan ofte være leveringstid på installationen, så ved du allerede nu, at du skal have en elbil, kan det være en god ide at bestille i god tid.

En autoriseret elektriker, vil som udgangspunk benytte 3-5 timer til opsætning af ladeboks. I dette tidsrum, hvor der bliver arbejdet, vil strømmen til husstanden være afbrudt.

Én ladeboks derhjemme vil ofte hende på husmuren eller i garagen. Evt. småreparationer af fuge til boret huler, er ens egen opgave af lave eller få udført af en murer.

Hvad skal man overveje, ved opsætning af ladestander til elbil hjemme?

Dér er flere forskellige ting, som man skal overveje før man bestemmer sig om hvilken lader man ønsker. Du har muligheden for at enten at leje, eller købe en ladestander. Ved leje, står du selv for service og vedligeholdelse af ladestander. 

Hvis man er ubevidst på emnet om ladebokse, bør man rådfører sig hos forhandlerne, som vil hjælpe ud fra dine ønsker og behov om funktionalitet.

Vil du leje din ladestander via et abonnement, betaler du et fast månedligt beløb. Du får dog adgang til lade operatørens offentlige tilgængelige ladestandere. De fleste lade operatører som lejer, har et opstartsgebyr, inklusiv opsætning af ladestander.

 

Ladetander til elbil

Der vil også fremkomme et gebyr på nedtagning af ladestander, hvis du opsiger dit abonnement. Hvis du har en lejeaftale, hvor du efterfølgende flytter fra din bopæl, står du med regningen fra nedtagning af den gamle og opsætning af den nye.

Vælger du, at købe en ladestander, hæfter du kun for ét beløb, som vil være køb og installation af ladestander.

 Som ovennævnt det omvendt med service og vedligeholdelse, det står man selvfølgelig selv fremover for. Du bør stadigvæk rådgive dig hos forhandler, omkring hvilken ladestander der passer dine behov bedst.

Ladestander til elbil i hjemmet

Sådan lader du derhjemme

De fleste med elbil, lader deres køretøj derhjemme hvor den nemt kan lade hele natten. Elinstallationerne derhjemme bliver derfor også belastet mere.

En elbil kræver altså mere fra relæet end blot en vaskemaskine eller komfur. Det kan derfor være en god idé, at få installeret en særlig ladestander med kabler, der er beregnet til høj belastning over længere tid. 

Hvis ikke selv har viden, så anbefaler vi, at du kontakter en autoriseret el-installatør og får opgaven udført på korrekt vis.

 Dét skal bunde ud i, at du får nok strøm og samtidig ikke har en ladestander i samme fase, som forsyner boligen. Dette er en ekstra sikkerhed, så relæet ikke bliver belastet i løbet af natten og slår fra.

Hvor meget strøm skal min ladestander bruge?

En typisk ladestander forsørger sig med 240v. Dette vil også være en helt almindelig volume. Det er muligt, at oplade sin elbil igennem en industrikontakt (CEE) eller en almindelig stikontakt med jording. 

Dertil skal man bruge et mormorladekabel, hvor der i den ende, der tilsluttes elinstallationen, skal være et almindeligt trebenet stik eller et CEE-stik. I bilens ende, skal der alt efter hvad der sidder i bilen, bruges et type 1 eller type 2 stik. 

Løsningen skal være sikker og uden for risiko for, at elinstallationen tager skade. Derfor vil man i de fleste tilfælde, lave en ny og direkte kabling med de korrekte kabler. Dette er netop for, at den har sin egen sikring og fejlstrømsafbryder i eltavlen. Hvis din mormorlader trækker mere end 6 ampere, som den max må, skal den have sin egen fejlstrømsafbryder.

elektrisk Sjælland

Hvor lang tid skal en elbil oplade?

På baggrund af din ladestander type og din elbils batteristørrelse, vil en typisk opladning tage alt fra 1-9 timer. Ved brug af mormorkabel, med opladning igennem stikkontakt, tager det som regel 15-30 timer, at oplade en elbil til 100%. Der findes visse superchargers, som tilbyder op til 80% opladning på blot 30 minutter. Det er effektivt, hvis du er på farten og ikke har alverdens tid til en almindelig opladning.

RING ELLER SKRIV FOR EN UFORPLIGTENDE SNAK OM dine muligheder for en ladestander i hjemmet